Üniversitemiz bir devlet üniversitesidir. 21 Temmuz 2010 tarihli ve 27648 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 6005 nolu kanun ile kurulmuştur.
Üniversitemizde eğitimin yüzde 100 İngilizce verildiği aşağıdaki bölümlerimiz haricindeki tüm lisans programlarımızda öğretim dili Türkçedir. Eğitimin %100 İngilizce Olduğu Programlarımız: Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine bağlı Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Edebiyat Fakültesine bağlı Tarih Bölümü (hem Türkçe hem İngilizce programımız mevcuttur) Siyasal Bilgiler Fakültesine bağlı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü (hem Türkçe hem İngilizce programımız mevcuttur) Siyasal Bilgiler Fakültesine bağlı Uluslararası İlişkiler Bölümü (hem Türkçe hem İngilizce programımız mevcuttur) Siyasal Bilgiler Fakültesine bağlı İktisat Bölümü (hem Türkçe hem İngilizce programımız mevcuttur) Siyasal Bilgiler Fakültesine bağlı İşletme Bölümü (hem Türkçe hem İngilizce programımız mevcuttur)
Bir lisans programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydı ile aynı yükseköğretim kurumunda ikinci bir diploma programından ders alıp bu program için de ayrı diploma alabilmesini sağlayan programa çift anadal programı adı verilmektedir. Üniversitemizde kendi lisans programına ek olarak çift ana dal programına kayıt yaptırmak ve ikinci bir lisans diploması almak için gerekli koşullar her yıl fakültelerin önerileri doğrultusunda Senato tarafından onaylanır. Senatomuz tarafından onaylanan Çift Anadal / Yandal kabul koşulları, kontenjanlar ve kayıtla ilgili bilgiler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından ilen edilerek başvurular her yılın Ağustos ayında alınmaktadır.
Bir lisans programına kayıtlı öğrencinin öngörülen şartları taşıması kaydı ile başka bir programın belirli derslerini almak sureti ile diploma yerine geçmeyen sertifika alabilmelerini sağlayan programdır. Herhangi bir lisans programına kayıtlı öğrencinin gerekli koşulları karşılamak kaydı ile kendi lisans programına ek olarak bir yan dal programına kayıt olmasına izin verilebilir. Yan dal programı ayrı bir lisans programı olarak düzenlenemez.
Her öğrenci için kayıtlı bulunduğu fakülte/yüksekokul/bölümün önerisi ile, ilgili yönetim kurulunca eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce bir danışman belirlenir. Akademik hayatınız boyunca danışmanınız ders yükünüz, stajlarınız ve eğitiminizle alakalı her türlü konuda size yol gösterecektir.
Yarıyılda/yılda izleyeceğiniz dersler, programınızda yapılacak değişiklikler, ön koşullu dersler ve üst yarıyıldan/yıldan alınacak dersler danışmanın onayı ile kesinleşir.
Öğrenci derslere, uygulamalara, öğretim elemanlarınca uygun görülen çalışmalara ve sınavlara katılmak zorundadır. Öğrencinin devam durumu, ilgili öğretim elemanı tarafından izlenir ve yarıyıl sonu sınavından en az bir hafta önce ilan edilir. Öğrenciler, her yarıyıl için derslerin en az %70'ine devam etmekle yükümlüdür.
Yabancı dil hazırlık programında derslere devam zorunludur. Öğrenciler, %80'den az olmamak üzere derslere devam etmekle yükümlüdürler. Devamsızlığı toplam ders saatinin %20'sini aşan öğrenciler derse devam haklarını kaybederler ve kayıtlı oldukları programın sonundaki yeterlilik sınavına giremezler. Bir sonraki sınav hakları ise saklıdır.
Mevcut öğrenci topluluklarımızı https://sks.medeniyet.edu.tr/tr/ linkinden inceleyebilir ve dilerseniz kendi topluluğunuzu kurabilirsiniz.
Evet, öğrencilerimiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bünyesindeki Psikoterapi ve Psikolojik Danışmanlık Merkezinden psikolojik danışmanlık hizmeti alabilmektedir. Detaylı bilgilere bu linkten ulaşabilirsiniz: https://sks.medeniyet.edu.tr/tr/
Yabancı uyruklu öğrencilerin ikamet işlemleriyle ilgili güncel detaylı bilgiye https://ogrenciisleri.medeniyet.edu.tr/tr/duyurular/yabanci-uyruklu-ogrencilerin-ikamet-islemleri-hakkinda sayfasından erişebilirsiniz.
Avrupa Birliği ülkelerinde yüksek lisans veya doktora eğitimi için Jean Monnet bursu, Amerika Birleşik Devletleri'nde yüksek lisans ve doktora ve daha başka birçok eğitim için Fulbright bursu bulunmaktadır.