Uluslararası Endeksler

UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması

Endonezya Üniversitesi tarafından 2010 yılında başlatılan ve o günden bugüne dünya çapında en önde gelen yeşil kampüs ve çevresel sürdürülebilirlik sıralaması haline gelen UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması’nın 2024 yılı sonuçları açıklandı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi, bu yıl ikinci kez başvurduğu UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda dünya genelinde 1477 üniversite arasında 736. sırada yer aldı. Türkiye genel sıralamasında da 120 üniversite arasında 76. olan Üniversitemiz, Sıralama’da üniversitelerin çevreyle ilgili girişimlerinin değerlendirildiği 6 kategoriden “Atık” kategorisinde dünyada 243. ve ülkemizdeki üniversiteler arasında 21., “Eğitim&Araştırma” kategorisinde ise dünyada 412. ve Türkiye’de 37. oldu.

Tüm dünyadan üniversitelerin çevreyle ilgili taahhüt ve girişimlerinin 6 kategoride toplam 51 gösterge ile değerlendirildiği 2024 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması’nda Üniversitemiz Atık ve Eğitim&Araştırma kategorilerindeki başarısıyla dikkat çekiyor. Bunlardan Atık kategorisinde 1800 tam puan üzerinden 1500 puan almayı başaran Üniversitemiz, bu kategoride Türkiye’den sıralamaya giren 120 üniversite arasında 21. sırada yer alıyor. En başarılı olduğumuz ikinci kategori olan Eğitim ve Araştırma kategorisinde ise 1800 tam puan üzerinden 1475 puan alan Üniversitemiz bu kategoride de Türkiye çapında 37. oldu.

Sıralama’ya ilk kez başvurduğumuz 2023 yılı sonuçlarına kıyasla önemli ilerleme kaydettiğimiz ana başlıklardan biri olan “Su” kategorisinde, Üniversitemiz, geçtiğimiz yılki puanına 1000 üzerinden 640 puan eklemeyi başararak bu kategoride dünyada 539., Türkiye’de ise 44. sıraya yerleşti.

UI GreenMetric Dünya Üniversiteler Sıralaması 2024 sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

THE Asya Üniversiteleri Sıralaması

Dünyada yükseköğretim kurumlarının başarılarını değerlendiren en saygın kuruluşlardan biri olan Times Higher Education’ın (THE) 2024 Asya Üniversiteleri Sıralaması açıklandı. Sıralama’da İstanbul Medeniyet Üniversitesi dünyada genel sıralamada 501-600 bandında yer alırken, Türkiye’deki üniversiteler arasında 30. sırayı 12 üniversite ile paylaştı. Üniversitemiz, Araştırma Kalitesi kategorisinde 100 üzerinden 48.8 puan alarak ülkemizdeki devlet üniversiteleri arasında 7., genelde ise 15. oldu.

Dünyadan toplam 1127 üniversitenin değerlendirmeye alındığı ve 739’unun listeye girdiği 2024 sıralamasında, Türkiye’deki 97 üniversiteden 75’i puanlanan üniversiteler listesine dahil edildi. Asya kıtasındaki üniversitelere yönelik bölgesel bir akademik performans haritalaması niteliğinde olan THE Asya Üniversiteleri Sıralamasında, THE Dünya Üniversiteler Sıralamasında esas alınan 18 performans değerlendirme kriteri bölgedeki kurumların niteliklerine uyarlanarak kullanılıyor. Metodolojisinde önemli güncellemeler yapılan 2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralamasında, üniversiteler Eğitim-Öğretim (öğrenme ortamı), Araştırma ortamı (hacim, gelir ve itibar); Araştırma kalitesi (atıf etkisi, araştırma gücü, araştırma mükemmelliği ve araştırma etkisi); Uluslararası görünüm (personel, öğrenciler ve araştırma); ve Endüstri (gelir ve patentler) başlıklarında toplam 18 performans göstergesine göre değerlendirildi.   

2024 THE Asya Üniversiteleri Sıralaması sonuçlarına buradan, Üniversitemizin sıralamalardaki profiline ise buradan ulaşabilirsiniz. 

THE Genç Üniversiteler Sıralaması

Dünya genelinde 50 yaş ve altındaki genç üniversiteler arasında en iyileri listeleyen Times Higher Education Young University Rankings (THE Genç Üniversiteler Sıralaması) 2024 sıralamasında, İstanbul Medeniyet Üniversitesi dünya genelinde 401-500 bandında yer alırken, Türkiye’den sıralamaya giren tüm üniversiteler arasında 13. sırayı ve devlet üniversiteleri arasında 5. sırayı 8 üniversiteyle paylaştı.

Metodolojisinde önemli güncellemeler yapılan THE Genç Üniversiteler Sıralaması 2024’te, üniversiteler Eğitim-Öğretim (öğrenme ortamı); Araştırma Ortamı (hacim, gelir ve itibar); Araştırma Kalitesi (atıf etkisi, araştırma gücü, araştırma mükemmelliği ve araştırma etkisi); Uluslararası Görünüm (personel, öğrenci ve araştırma); ve Endüstri (gelir ve patentler) başlıklarında toplam 18 performans göstergesine göre değerlendirildi. Tüm dünyadan değerlendirmeye katılan toplam 1171 genç üniversite arasında ilgili kriterleri sağlayan 673 üniversitenin yer aldığı sıralamada, Türkiye kriterleri sağlayan 58 üniversitesi ile en yüksek temsil oranını elde eden ülke oldu.

Detaylı sonuçlara göre, Üniversitemizin ilgili kriterlerden Araştırma Kalitesi kategorisinde 48,8 puanla en yüksek başarıyı yakaladığı ve bu kategoride ülkemizdeki genç üniversiteler arasında 11., devlet üniversiteleri arasında ise 3. olduğu görülüyor. Sıralamada en başarılı olduğumuz diğer kategoriler ise Uluslararası Görünüm, Eğitim-Öğretim, Endüstri ve Araştırma Ortamı şeklinde sıralanıyor.

THE Genç Üniversiteler Sıralaması 2024 sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz.

THE Dünya Üniversiteler Sıralaması

İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education’ın (THE) 2025 yılı Dünya Üniversiteler Sıralaması (WUR) yayımlandı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi, tüm dünyadan 2000’i aşkın üniversitenin değerlendirmeye alındığı sıralamada dünya genelinde 1201-1500 bandındaki yerini korurken, Türkiye’den sıralamaya giren 91 üniversite arasında 22. oldu. Üniversitemiz, sıralamada en başarılı olduğu alan olan Araştırma Kalitesi’nde dünya genelinde 1053. sıraya yerleşirken, bu başlıkta Türkiye’deki üniversiteler arasında  15., devlet üniversiteleri arasında ise 7. oldu.

2010 yılından bu yana her yıl dünyanın en iyi üniversitelerinin sıralandığı en güvenilir başarı listesi olarak kabul edilen THE Dünya Üniversiteler Sıralaması’nın bu yılki listesinde 115 ülke ve bölgeden yükseköğretim kurumlarına yer verildi. Bu haliyle bugüne kadarki en geniş kapsamlı ve çeşitlilik arz eden üniversite sıralaması olan THE Dünya Üniversiteler Sıralaması 2025’teki üniversiteler, Eğitim/Öğretim, Araştırma Ortamı, Araştırma Kalitesi, Endüstri ve Uluslararası Görünürlük kriterleri bağlamında değerlendirilerek başarı puanlarına göre sıralandı.

2025 Dünya Üniversiteler Sıralaması sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz. 

SCImago Kurumlar Sıralaması

Tüm dünyadaki yükseköğretim ve araştırma kurumlarını araştırma performansı, inovasyon çıktıları ve toplumsal etki olmak üzere 3 ana gösterge grubu üzerinden değerlendiren SCImago Kurumlar Sıralaması’nın (SIR) 2025 sürümü yayımlandı. Türkiye’den 144 üniversitenin dahil edildiği sıralamada İstanbul Medeniyet Üniversitesi geçen yıla göre 9 basamak yükselerek 37. sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 25. sırada yer aldı. Scopus verilerine göre oluşturulan 2025 Sıralamasında Araştırma alanında Türkiye’deki üniversiteler arasında Üniversitemizin 21. sıraya yerleştiği görülüyor. Ayrıca Üniversitemiz, küresel İnovasyon sıralamasında geçtiğimiz yıla kıyasla 536 basamak birden yükseldi.

SCImago Kurumlar Sıralaması 2025’te genel sıralamalara ek olarak kurumların bilimsel performansı 19 farklı alanda değerlendirildi. Alan sıralamalarında Üniversitemizin dikkat çekici başarılar kazanarak belli alanlarda ülkemizdeki ve dünyadaki üniversiteler arasında lider konumuna yerleştiği görülüyor. Buna göre Üniversitemiz; İktisat, Ekonometri ve Finans alanında Türkiye’deki üniversiteler arasında 1., dünya genelinde 244. olurken; Çevre Bilimleri alanında Türkiye’de 2., dünyada da 426. sıraya yerleşti. Üniversitemiz, ülkemizde ilk 10’a girdiği diğer alanlardan İşletme ve Muhasebe alanında 8., Enerji alanında ise 10. sırada yer aldı. 

Üniversitemizin önemli başarı kaydettiği diğer bazı alanlara bakıldığında, Biyokimya, Genetik ve Moleküler Biyoloji  alanında Türkiye’de 21., Kimya alanında 25., Tıp alanında 31. ve Sosyal Bilimler alanında 33. sırada yer aldığı görülüyor.

SCImago Kurumlar Sıralaması 2025 sonuçlarına buradan, Üniversitemizin Sıralama’daki profiline ise buradan ulaşabilirsiniz.

Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması

Üniversitemiz Webometrics Sıralamasındaki Yükselişini Sürdürüyor

Tüm dünyadan üniversiteleri web içeriklerinin hacmi, görünürlüğü ve etkisine göre değerlendiren Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması’nın (Webometrics Ranking of Universities) Mart 2024 edisyonu yayımlandı. İstanbul Medeniyet Üniversitesi, tüm dünyadan değerlendirme kapsamına alınan 11.000’i aşkın üniversite arasında 2280. sırada yer alırken, Türkiye’den değerlendirme kapsamına giren 209 üniversite arasında da 55. oldu.

Sıralamada yüksek öğretim kurumlarının değerlendirilmesinde kullanılan 3 performans göstergesinde, Üniversitemiz, Etki Sıralamasında dünyada 7304., Açıklık sıralamasında 1256., Mükemmeliyet sıralamasında da 1833. oldu.

Sıralama sonuçlarına buradan ulaşabilirsiniz. 

THE Üniversite Etki Sıralamaları

Dünyanın önde gelen üniversite sıralama kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE), 2019 yılından bu yana her yıl tüm dünyadan üniversiteleri Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına (SKA) katkıları açısından değerlendirerek sonuçları “Impact Rankings” (Etki Sıralaması) adı altında yayınlıyor.  İstanbul Medeniyet Üniversitesi, tüm dünyadan toplam 1963 üniversitenin değerlendirildiği THE 2024 Etki Sıralaması’nda 100 üzerinden 66,1 puan alarak dünya sıralamasındaki yerini 801-1000 bandından 601-800 bandına yükseltti.

Üniversitemiz 2024 Etki Sıralamasındaki puanını 56’dan 66,1’e çıkararak büyük ilerleme kaydetti. Sıralamaya büyük bir ilginin olduğu, katılan uluslararası kurum sayısının 2023 yılına kıyasla yaklaşık %25 oranında arttığı gözlemlendi. 2024 Etki Sıralaması’na Türkiye’den dahil edilen üniversitelerin sayısında da geçtiğimiz yıla kıyasla %15’lik bir artış yaşandı. Türkiye’den listeye giren 91 üniversiteden biri olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi, ülkemizden 601-800 bandında sıralanan ve aralarında birçok köklü üniversitenin de bulunduğu 12 üniversite arasında yer aldı.

Üniversitemiz, ilk kez 2021 yılında 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’ndan (SKA) sadece 4’üne başvurarak dahil olduğu Etki Sıralaması’na 2024 yılı için 11 SKA ile başvurdu. Endeksin metodolojisi uyarınca Üniversitemizin en yüksek başarıyı gösterdiği 4 kategori; SKA3-Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam, SKA8-İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme, SKA12-Sorumlu Üretim ve Tüketim ve SKA17-Amaçlar için Ortaklıklar oldu. Üniversitemizin genel sıralamada sergilediği puan artışını tek tek SKA’lar bağlamında da gösterdiği görülüyor.

SKA3-Sağlıklı ve Kaliteli Yaşam kategorisinde geçtiğimiz yılki konumunu koruyan Üniversitemiz bu yıl da 301-400 bandında yer aldı.  Üniversitemiz, sağlık alanındaki araştırma, eğitim, hizmet ve iş birlikleriyle geçen yıl 67,6 olan puanını bu yıl 71,3’e yükseltmeyi başardı ve bu kategoride Türkiye’deki üniversiteler arasında 11. sıraya yerleşti. 

SKA8-İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme kategorisinde Üniversitemiz geçen yıl 51,7 olan puanını 52,8 puana yükselterek 401-600 bandındaki konumunu koruduTürkiye’de de bu kategoride 8. oldu.

Üniversitemiz geçtiğimiz yıl ilk kez sıralandığı SKA12-Sorumlu Üretim ve Tüketim kategorisinde bu yıl 70 puan alarak 201-300 bandındaki konumunu korudu ve bu kategoride ülkemizde 6. oldu.

SKA17-Amaçlar için Ortaklıklar kategorisinde ise 2023 yılında 55,9 olan puanını bu yıl 68 puana çıkaran Üniversitemiz, geçen yılki 601-800 sıralamasından 401-600 bandına çıkarak hızlı bir yükseliş kaydetti. Türkiye’de ise bu kategoride 12. sırada yer aldı.

Üniversitemiz genel sıralama için değerlendirmeye alınan bu SKA’lar dışında başvurduğu diğer SKA’lardan da özellikle SKA2-Açlığa Son kategorisinde 301-400 bandında, SKA10-Eşitsizliklerin Azaltılması kategorisinde 401-600 bandında ve SKA 1-Yoksulluğa Son ile SKA11-Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar kategorilerinde 601-800 bandında yer alarak kaydadeğer başarılar elde etti.

THE 2024 Etki Sıralaması sonuçlarına buradan, Üniversitemizin sıralamadaki profiline ise buradan ulaşabilirsiniz. 

URAP Dünya Sıralaması

Dünyanın en iyi 3000 üniversitesinin yer aldığı 2022-2023 URAP Yükseköğretim Kurumları Dünya Sıralaması’nda Üniversitemiz dünya genelinde 1639. sıraya yerleşirken, Türkiye’den sıralamaya giren 118 üniversite arasında 33. oldu.

ODTÜ bünyesinde hizmet veren University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı’nın 2011 yılından bu yana her yıl yayınlamakta olduğu “URAP Yükseköğretim Kurumları Dünya Sıralaması”nın 2022-2023 sürümü yayınlandı. Tüm dünyadan 3000 yükseköğretim kurumunun akademik performansının değerlendirildiği sıralama, dünyadaki en geniş kapsamlı üniversite sıralamalarından biri konumunda.  

Verilerin Web of Science ve InCites veritabanlarından alındığı sıralamada, dünyada en fazla yayın üreten ilk 3000 üniversitenin performansı; bilimsel üretkenlik, araştırma kalitesi ve uluslararası itibarı ifade eden şu 6 göstergeye göre değerlendirildi: Makale (%21), Atıf (%21), Toplam Bilimsel Doküman (%10), Toplam Yayın Etkisi (%18), Toplam Atıf Etkisi (%15) ve Uluslararası İş Birliği (%15).

Üniversitemizin URAP Dünya Sıralaması’nda son 3 yılda hem dünya genelinde hem de ülkemizdeki üniversiteler arasında ciddi bir yükseliş kaydettiği görülüyor. 2020-2021 sıralamasında dünyada 3000 üniversite arasında 1880. ve Türkiye’den listeye giren toplam 111 üniversite arasında 42. olan İstanbul Medeniyet Üniversitesi, geçtiğimiz yıl dünya sıralamasında 94 basamak yukarıya çıkarak 1786.lığa yükselirken, Türkiye’den 112 üniversite arasında da 38. sıraya yükselmişti. Bu yıl ise Üniversitemiz geçen yıla kıyasla dünyada 147 basamak yükselerek 1639. olurken, toplam 118 Türk üniversitesi arasında 33. sıraya yerleşti. URAP 2022-2023 Dünya Sıralaması’nda devlet üniversiteleri arasındaki konumumuza bakıldığında ise, Türkiye’den sıralamaya giren toplam 93 devlet üniversitesi arasında Üniversitemizin 28. sırada yer aldığı görülüyor. Ayrıca Üniversitemiz değerlendirmeye tabi tutulduğu 6 göstergeden toplam 212 puan alarak geçen yılki puanına (185,17) kıyasla %14, bir önceki yıla (162,42) göre de %30 artış kaydetti.  

2022-2023 URAP Yükseköğretim Kurumları Dünya Sıralaması’na buradan ulaşabilirsiniz.

US News Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması

ABD merkezli US News & World Report’un yayımladığı ve üniversitelerin akademik araştırma performansı ile küresel ve bölgesel saygınlığının değerlendirildiği “2024-2025 Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralamasında İstanbul Medeniyet Üniversitesi, dünyada 1558., Asya’da 574., Türkiye’de ise 36. oldu.

Türkiye’den 91, dünyada 104 ülkeden 2250 üniversitenin dahil edildiği “2024-2025 Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralamasında, yükseköğretim kurumlarının küresel araştırma performansları şu 13 değerlendirme ölçütüne göre değerlendirildi: Küresel araştırma saygınlığı (%12,5), bölgesel araştırma saygınlığı (%12,5), yayınlar (%10), kitaplar (%2,5), konferans bildirileri (%2,5), normalize edilmiş atıf etkisi (%10), toplam atıflar (%7,5), en çok atıf alan ilk %10’luk dilime giren yayın sayısı (%12,5) ve oranı (%10), uluslararası işbirlikleriyle üretilen yayınların sayısı (%5) ve ilgili ülkedeki oranı (%5), kendi alanında en çok atıf alan ilk %1’lik dilimdeki yayın sayısı (%5) ve oranı (%5). Bu ölçütlerden en çok atıf alan ilk %1’lik dilimdeki yayınların oranı kategorisinde Üniversitemiz dünyada 887. sırada yer alırken, bölgesel araştırma saygınlığı kategorisinde 491. oldu.  

“2024-2025 Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralaması sonuçlarına buradan, Üniversitemizin sıralamadaki profiline buradan ulaşabilirsiniz.

AD Bilimsel Endeksi

AD Bilimsel Endeksi (Alper-Döğer Bilimsel Endeksi) bilim insanlarının bilimsel performansı ve bilimsel üretkenliklerinin katma değerine dayanan bir sıralama ve analiz sistemidir. Bu endeks aynı zamanda kurum mensubu bilim insanlarının bilimsel niteliklerini esas alarak ilgili kurumları da değerlendirmektedir. Toplam 9 parametreden yararlanılarak bilim insanlarının 12 alanda sıralandığı endekste, bilim insanlarının hem son 5 yıl içindeki hem de genel üretkenlik katsayıları h-endeksi ve i10-endeksi puanları ile Google Scholar’da aldıkları atıflar temelinde ortaya konulmaktadır. Endeks kapsamında yaklaşık 210 ülke, 13.600’i aşkın üniversite ve yaklaşık 1 milyon akademisyen yer almaktadır.  

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, 2021 AD Bilimsel Endeksinde ülkemizde 53., bölgemizde 630. ve dünyada da 1904. sırada yer almış olup 3 akademisyenimiz de dünyadaki en iyi 100.000 bilim insanı arasında gösterilmiştir. Üniversitemizin ve bilim insanlarımızın 2021 AD Bilimsel Endeksindeki sıralamasına buradan ulaşabilirsiniz.   

QS Gelişen Avrupa ve Orta Asya (EECA) Üniversite Sıralamaları

İngiltere merkezli yüksek öğretim derecelendirme kuruluşu QS, 2022 yılının “Gelişen Avrupa ve Orta Asya (EECA) Üniversite Sıralamaları”nı yayınladı. QS EECA Sıralamasına bu yıl ilk kez giren Üniversitemiz listede dünya çapında 251-300 bandında yer aldı. Yükseköğretim kurumlarının performans değerlendirmesi için sıralamada kullanılan 10 göstergeden “yayın başına düşen atıf sayısı” göstergesinde Üniversitemiz 100 üzerinden 93,5 puan alarak Gelişen Avrupa ve Orta Asya bölgesinde 18. oldu.

Ülkemizden yüksek öğretim kurumlarının yoğun ilgi gösterdiği sıralamada toplam 66 Türk üniversitesi yer aldı. Ülke içi sıralamada İstanbul Medeniyet Üniversitesi, 251-300 bandındaki konumunu Türkiye’den başka 7 üniversite ile paylaşıyor.

Gelişen Avrupa ve Orta Asya ülkelerinde yer alan yükseköğretim kurumlarının performanslarının değerlendirildiği QS EECA Üniversite Sıralamaları’nda, QS Dünya Sıralamaları’nda kullanılan metodoloji bölgesel bazda kullanılıyor. Bu bağlamda QS EECA 2022 sıralamalarında puanlamaya esas olarak şu 10 gösterge kullanıldı: akademik itibar, işveren itibarı, öğretim elemanı başına düşen öğrenci oranı, öğretim elemanı başına düşen makale sayısı, uluslararası araştırma ağı, web etkisi, doktoralı personel sayısı, yayın başına düşen atıf sayısı, uluslararası öğretim elemanı ve uluslararası öğrenci sayıları. Bu göstergeler içerisinde Üniversitemizin en yüksek puanları aldığı alanların sırasıyla yayın başına düşen atıf sayısı, web etkisi ve uluslararası araştırma ağı olduğu görülüyor. En yüksek başarıyı elde ettiğimiz “yayın başına düşen atıf sayısı” göstergesinde Üniversitemiz 100 üzerinden 93,5 puan alarak Gelişen Avrupa ve Orta Asya bölgesinde 18. oldu.

QS Gelişen Avrupa ve Orta Asya (EECA) 2022 Üniversite Sıralamaları hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

ShanghaiRanking Akademik Alan Küresel Sıralaması (GRAS)

Üniversitemiz ShanghaiRanking Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) 2022 sıralamasında İktisat alanında dünya çapında 401-500 aralığına yerleşirken, Türkiye’de 3., devlet üniversiteleri arasında ise 1. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Yükseköğretim alanında dünyanın en saygın derecelendirme kuruluşlarından biri olan ShanghaiRanking Consultancy, 2009 yılından bu yana dünya üniversitelerini akademik alanlara göre sundukları bilimsel katkılar açısından değerlendiren en kapsamlı ve nesnel endekslerden biri olan Global Ranking of Academic Subjects’in (Akademik Alan Küresel Sıralaması-GRAS) 2022 sürümünü yayınladı. GRAS 2022 kapsamında 96 ülkeden 1800’ü aşkın üniversitenin bilimsel başarısı; Doğa Bilimleri, Mühendislik, Fen Bilimleri, Tıp Bilimleri ve Sosyal Bilimler ana başlıkları altında yer alan 54 bilim dalında değerlendirildi.

Üniversitelerin ilgili bilim dallarında gösterdikleri performansa ilişkin verilerin araştırma çıktıları, araştırma etkisi, uluslararası işbirlikleri, araştırma kalitesi ve uluslararası akademik ödülleri içeren bir dizi ölçüte göre değerlendirildiği GRAS 2022 sıralamasında Üniversitemiz İktisat alanındaki başarısıyla öne çıkıyor. Bu alanda dünya çapında 401-500 bandına yerleşen İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Türkiye’den bu alanda sıralamaya girmeyi başaran sadece 4 üniversite arasındaki tek devlet üniversitesi olmanın haklı gururunu yaşıyor.

Üniversitemizin GRAS sıralaması profil sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.